Eläinten päivä sekä eläinten viikko

 Jokavuotinen eläinten päivä on 4.10. Teema vaihtelee vuosittain ja tänä vuonna teemana on vastuullinen lemmikin hankinta. Eläinten päivää vietettiin ensimmäisen kerran Suomessa 1909. Heti eläinten päivän jälkeen alkaa Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen  markkinoima eläinten viikko.

  Eläinten päivänä moni eläinyhdistys panostaa toimintaansa ja näkyvyyteensä. Niin tekee myös KKY ja Valkeakosken seudun eläinsuojeluyhdistys. Olemme olleet esillä monena vuonna ja jatkamme eläinten oikeuksien ajamista yhä. Eläinten viikkona ihmiset tulevat monesti kojuillemme juttelemaan omista kokemuksistaan, hakemaan neuvoa tai lahjoittamaan roposia.

Eläinten viikolla Koskikarassa. Minä, Ammu,  Päivikki
ja Doooris koira.

  Myös lapset tulevat katselemaan esitteitä ja minä jaan erilaisia SEYn tekemiä tehtävävihkoja  sekä käyn puhumassa yhdistysten toiminnasta eri kouluissa. Vuosittain tulee myös uusia jäseniä, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon eläinten hyväksi. Kaikki toiminta koostuu vapaaehtoisista.
  Tämän vuoden teema on erityisen tärkeä, varsinkin kissojen suhteen, sillä edelleen vuosittain hylätään arviolta 20 000 kissaa. Se on suurinpiirtein Valkeakosken kaupungin verran ihmisiä. Minkään lemmikin hankinta ei saa olla vain hetken huuma vaan aina täytyy muistaa, että mm. kissaa hankkiessa, sitoudut ainakin 15 vuoden työhön. Kissa on nimittäin pitkäikäinen.

  Täällä ensikodissa kotia odottavat yhä nelikko Milla, Mimi, Mauno ja Milo. Kaksi omaa kissaani, Zahir ja Siria ovat myös löytökissalan entisiä asukkeja. Niilo koira on kohta 2 vuotta vanha ja vaikka takana on pitkä matka sairauksien hoitoa, en kertaakaan ole ajatellut että antaisin Niilon pois tai luovuttaisin. Koska jos otan, en jätä.


 Niilo ja muksut yhdessä päiväunilla.


 
     Siispä oikein hyvää eläinten viikkoa täältä ensikodistakin :)!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin