Kuulumisia ensikodista!

   Eletään huhtikuun alkua ja pian alkaa surullisen kuuluisa 'kesäkissa' vaihe suomalaisilla. Se tarkoittaa sitä, että kesän loputtua alkaa tulla ilmoituksia hylätyistä kissoista ja löytökissalat ovat kiireisempiä kuin koskaan.     Mutta meillä täällä ensikodissa on mennyt hyvin. Tilanne on ollut pitkään hektinen ja kiireinen omalta osaltani, sillä aloitin uudessa työpaikassa ja nykyään toimin Valkeakoskella ainoana KKY:n ensikotina. Anneli, joka minut alkuun opasti tässä hommassa, on päättänyt 'jäädä eläkkeelle'. Kiitos Annelille ja hänen yli 30 vuoden kissa-uraputkelleen<3
 


Mutta mitä meille kuuluu?

   Lilli ja Liia olivat viime viikolla leikkauksessa ja lähtevätkin ensi viikon sunnuntaina (15.4) uuteen kotiin Nokialle. Tytöt ovat yhtä pirtsakoita ja huomionkipeitä kuin aina ennenkin, Liiakin jo täysin sylikissa. Heitä käytiin muutama viikko sitten katsomassa ja tyttöjen uusi mamma ihastuikin heihin samantien. Ei tarvinnut kahdesti miettiä, käyvätkö vielä katsomassa muita kotiehdokkaita. Uudessa kodissa on myös kaksi koiraa, corgeja molemmat. Uskon kuitenkin, etteivät tytöt kavahda koiraa kuin koiraa, mikäli saavat rauhassa tehdä tuttavuutta. Molemmat ovat jo tottuneet meidän Niilon painileikkeihin ja osaavat ilmoittaa jämäkästi, mikäli leikki yltyy liian rajuksi.
Eläinlääkäriin menossa

  Tyttöjen hoitamisen lisäksi olen hakenut erilaisia ruoka/hiekka/tavara lahjoituksia yksityisiltä ihmisiltä, joilla ei esimerkiksi kissaa enää ole ja haluavat lahjoittaa nämä hylätyille kissoille. Jotkut tavaroista lähtevät kissojen mukana uusiin koteihin, osa menee apua kipeästi tarvitseville henkilöille, löytökissalaan tai tänne minulle. Sen lisäksi toimin VESYn (Valkeakosken seudun eläinsuojeluyhdistys) neuvojana päivystävässä puhelimessa.         Viimeisimpänä sain tiedon hylätystä, noin 13 viikkoisesta pennusta, jonka erään kiltin rouvan tytär oli löytänyt tienpielestä. Pentu käytettiin eläinlääkärillä ja saikin sieltä antibioottikuurin ja silmätippoja. Rouvaa käyn auttelemassa pennun kanssa ja nyt onkin jo sovittu, että pentu saa tältä loppuelämän kodin. Loppu hyvin kaikki hyvin :) 
  Kiirettä pitää näinkin pienellä paikkakunnalla, mutta silti teen tätä täydellä sydämellä. Peukut pystyyn että kesä ehkäpä olisi rauhallisempi?


Liia 

Iloista kevättä kaikille blogin lukijoille! Toivottavasti päästään lumista pian! :)

Miia & Kissat

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin