Joulun odotusta

  Joulu on monen suosikki juhlapäivä. Melkein yhtä tärkeä kuin syntymäpäivät. Minulle joulu ei eroa muista päivistä juurikaan. Plussana toimii se, että saan olla kotona rauhassa, eläinten kanssa. Minulla kuitenkin on periaate, mikä on varmasti monella muullakin, joka lemmikkien kanssa toimii. Eläin ei ole lahja. Minulle monesti soitetaan jouluisin (varsinkin vanhemmat) ja kysellään, olisiko minulla kissaa myydä, jotta voisivat sitten jouluksi antaa tyttärilleen semmoisen lahjaksi. Kysyn tässä vaiheessa, että laitanko lahjapaperiin. Toki on myös fiksuja ihmisiä, jotka ovat pohtineet jo kauan, että perheeseen hankitaan lemmikki ja ajoitus vain sattuu sijoittumaan jouluun. Juhlapyhät, kuten joulu, vain sattuu olemaan ajankohta, jolloin lemmikkejä myydään paljon uusiin koteihin, vain jotta niihin kyllästytään ja lopulta annetaan eteenpäin.


Lilli & Liia   Minun jouluni tänä vuonna sai mukavan käänteen. Luokseni tulivat uutta kotia etsimään kaksi luovutusikäistä pentua - Liia ja Lilli. Tytöt olivat toisella ensikodilla, joka valitettavasti joutui luopumaan sijoituskissoistaan sairauden takia. Lupasin ottaa tytöt luokseni.
  Liia ja Lilli ovat molemmat tuttipulloruokittuja alusta saakka. Emo on ollut kuvioissa, mutta tältä ei ole tullut riittävästi maitoa. Lopulta emo ei enää ollut edes kiinnostunut pennuistaan, joten jatkettiin käsin ruokkimista. Pentuja syntyi alkujaan kolme, tytöt ja yksi poika. Poikapentu kuitenkin menehtyi kuuden päivän ikäisenä lattarintaan (keuhkot eivät ole kehittyneet normaalisti). Lilli on jouduttu myös ruokkimaan letkulla, tämän ollessa liian heikko imemään tuttipullosta.
  Nyt tytöt kasvavat ja remuavat aivan niin kuin kissanpentujen kuuluukin. Ruoka maittaa ja lelut ovat kivoja. Niilo koira on hyvä kaveri, jonka kylkeen on mukava käpertyä nukkumaan öisin. Liia jopa pitää Niiloa emonaan, jonka vatsakarvoja voi välillä lussuttaa.
  Joulun jälkeen käytän tytöt rokotuksessa ja sirutuksessa, jonka jälkeen nämä alkavat etsiä uutta kotia - yhdessä.


vas. Liia, Lilli ja Milena


Hyvää Joulua blogin lukijoille! :)Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin