Lohiöljy

   Mitä tulee kissojen (tai koirien) lisäravinteisiin, en ole niitä koskaan kovin isossa osassa pitänyt, mikäli ruuanlaatu on kohdillaan. Jos kissa syö kunnollista kuivamuonaa, se saa siitä kaiken tarpeellisen, eikä näin ollen lisäravinteita tarvita. Itseltäni löytyy kuitenkin vakiona aina Nutriplusgeeli, sillä joskus luokseni tulee huonokuntoisia kissoja tai pieniä pentuja, joten nutriplus on toiminut hyvänä lisänä. Suosittelen sitä myös aina silloin, jos kissa on huono syömään. Itse geelihän ei vatsaa täytä, mutta siitä kissa saa kaiken tarpeellisen, mitä se muuten saisi kuivamuonasta. 

  Nyt kuitenkin törmäsin 'puolivahingossa' lohiöljy valmisteeseen, mitä olin alkujaan hankkimassa Niilolle. Ostin sen meidän tipsulle, sillä se välillä nirsoili nappuloiden suhteen ja olin kuullut, että lohiöljy maistuu koirille ja voi auttaa nirsoilun suhteen. No, koiralle se ei toiminut kuin hetken, mutta päätin kokeilla öljyä myös kissoille. Ruuan seassa se meni jotenkuten muutamalle kissalle, jotka muutenkin ovat persoja kaikelle ruualle, mutta ei puhettakaan että meidän nirppanokat (mm. Zahir) olisi syönyt ruokaa, missä öljyä oli. No, peli ei ollut vielä menetetty, vaan päätin muutaman kerran viikossa pienellä lääkeruutalla ruutata (ohjeessa alle 5kg -> 2,5ml päiväannos) öljyä Zahirille suoraan vaan suuhun. Ihme kyllä, näin öljy näytti maistuvan neidille, sillä sitä nuoltiin vielä sormistakin.


   Meni noin 2vk kun huomasin, että Zahirin turkin laatu parani huomattavasti sekä irtokarvat vähenivät. Kaikista ihmeellisintä oli, että hilse, josta Zahir kärsi aina keväisin karvanlähdön takia, oli hävinnyt kokonaan. Toki neidin turkki oli aina ollut kaunis, mutta nyt siihen oli tullut selkeästi kiiltoa enemmän. Joten ainakin tämän perusteella kannatan lohiöljyn kokeilemista kaikille, joiden kissat kärsivät mm. runsaasta karvan lähdöstä tai hilseestä. Öljyn myös kerrotaan olevan hyväksi nivelille.

  Itse käytin Mustista & Mirristä saatavaa Avital lohiöljyä (300ml) ja se oli 13,90e. Tuotetta saa myös vielä pienemmässä pullossa (100ml) tai tarvittaessa isommassakin (1L).Tässä pieni pätkä lohiöljyn hyödyistä:Lohiöljyn omega-3-rasvahapoilla on laaja-alaisesti hyviä terveysvaikutuksia. Riittävä saanti tukee etenkin ihon, turkin ja nivelten hyvinvointia sekä ylläpitää vireystasoa. Avital-lohiöljy on valmistettu erityisellä menetelmällä, jolla lohiöljyn arvokkaat omega-3-rasvahapot ja antioksidantti astaksantiini säilyvät.Ravintoaineet:
Proteiini0 %
Kuitu0 %
Rasva100 %
josta Omega-3-rasvahappoja15 %
EPA (eikosapentaeenihappo)3 %
DHA (dokosaheksaeenihappo)4 %
DPA (dokosaheksaeenihappo)1,5 %
josta Omega 6-rasvahappoja10 %Lohiöljyä ei käytännössä voi antaa 'yliannostusta' eli kissalle tai koiralle voi valmistetta antaa, vaikka ruokavalio olisi tiptop kunnossa. Alussa kannattaa kokeilla muutaman kerran viikossa ja katsoa huomaako mitään eroa entiseen.   Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin