~Joulun taikaa~

    Taas on se aika vuodesta, jota moni odottaa innolla ja moni kauhulla. Täytyy kuitenkin muistaa, että lemmikeille se on yksi päivä muiden joukossa ja parasta on, kun silloin ei tapahdu muutosta rutiineissa. Koirat toki pitävät reissaamisesta paikasta toiseen ja miksei jotkut kissatkin? Mutta pääasiassa sisäkissat tahtovat vain viettää joulun kotona, lämpimässä ja turvallisessa ympäristössä. Joulua saa toki kukin viettää tavallaan, mutta on hyvä muistaa muutama asia, joka voi olla meille osa joulua, mutta kissoille hengenvaarallista....

● Jouluvalot ovat kauniita ja tuovat kaivattua loistoa talven pimeään. Niissä piilee kumminkin vaara - sillä kissat pitävät kaiken narunkaltaisen puremisesta, joten sähköisku on mahdollinen.
Miian vinkki: Laita valot katonrajaan roikkumaan ja käytä valoja, jotka toimivat pattereilla. Näin niitä ei tarvitse kytkeä pistorasiaan alas lattiatasoon. Jos kissasi on kuitenkin seikkailija tyyppiä, eli verhotkaan eivät ole suojassa, on parasta unohtaa valot.

● Joululahjat ovat aina niin kauniita kiiltävine lahjanaruineen ja rusetteineen. Mutta lahjanaru on helppo niellä ja se voi aiheuttaa tukoksen suolistoon. Valitettavan usein jouluna eläimet päätyvät eläinlääkäriin juuri tämän takia. Älä ota siis riskejä!
Miian vinkki: Paketit voi koristella muullakin tavoin. Esimerkiksi tarroilla. Jouluaiheisia tarroja löytyy kaupoista. Jos saat lahjan ystävältä, huolehdi naru samantien roskikseen. Älä anna kissan leikkiä sillä!

● Jouluna syödään paljon. On kinkkua, salaattia, suklaata, konvehteja, karkkeja, rosollia, laatikoita yms. Ja mikäs siinä! Muistathan vain, että kaikki ruuat eivät sovi lemmikeille. Suklaa esimerkiksi! Kissat ja pienet koirat eivät kestä pientäkään määrää suklaata ja tarkemmin siinä olevaa kaakaota. Isommat koirat menevät korkeintaan kuralle pienestä määrästä, mutta silti riskiä ei kannata ottaa! Eläinlääkärit joutuvat jouluisin juuri tämän takia päivystämään. Suklaa on eläimille hengenvaarallista! Vahdi aina, ettei lemmikkisi pääse nappaamaan ruokapöydästä mitään!
Miian vinkki: Hanki lemmikillesi omat herkut jouluna! Koirille esimerkiksi iso luu, jonka parissa se viettää aikaa, eikä näin ollen kerjää pöydän äärellä. Kissoille seitiä, possunsuikaleita tai jauhelihaa. Mikä nyt sattuukaan olemaan juuri sinun kissasi herkku? 

● Lahjaksi monet ystävät ja muut tuovat joulukukkia. Valitettavasti, melkeinpä kaikki ne ovat myrkyllisiä. Kyllä, myös TULPPAANI, Joulutähti, hyasintti, amaryllis yms. Joulun lähestyessä on hyvä ilmoittaa, ettet ota joulukukkia vastaan sillä niissä piilee aina vaara päätyä kissan kynsiin. Kannattaa myös valaista muita ihmisiä tästä. Moni kuvittelee, ettei esimerkiksi tulppaani ole vaarallinen vain sen takia, etteivät kissat yleensä käpälöi sitä mielellään.
Miian vinkki: Jos kumminkin haluat pitää kukkia jouluna, hanki vain sellaisia kukkia, jotka eivät ole myrkyllisiä. Ruusut esimerkiksi ovat kauniita ja sopivat myös jouluun. Ruusuissa on kuitenkin piikkejä, joita on varottava. Toinen mahdollisuus on hankkia vankka kasvihuone, jonne kissa ei pääse. Kukkia voi pitää siellä.

Minä ja kissani toivotamme Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Joulutervehdyksiä 2016!

Elli tytöllä menee mukavasti uudessa kodissaan. 

Aslan kissa toivottaa Hyvää Joulua!


Eetu koira toimi pukin yhtenä porona.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin