Kissan kuolaaminen

 Onko kuolaaminen vaarallista? Olisiko kissa syytä käyttää eläinlääkärissä jatkuvan kuolaamisen takia? Miksi kissa kuolaa?
  Eläimet kuolaavat monista erilaisista syistä. Kerjätessään herkkuja, hikoillessaan, ollessaan sairaita. Milloin tietää pitääkö huolestua?

Silitän kissaani ja se kehrää tyytyväisenä sylissäni...ja kuolaa. Miksi?
  Ajattele itseäsi onnenpekkana. Kissa tuntee olonsa täysin turvalliseksi, rentoutuneeksi ja rakastetuksi. Samalla tavalla kuin kehrääminen ja tassuilla leipominen, myös kuolaaminen on merkki siitä, että nyt ollaan niin tyytyväisiä elämään, kuin ikinä olla voidaan.  Miksi? Syytä ei tarkkaan tiedetä, mutta oletetaan, että kissanpennut sotkevat emonsa vatsan kuolaamalla juuri ennen hoivaamista tai sen aikana. Tämä stimuloi maidoneritystä. Saattaa siis olla, että kuolaaminen on jäänyt tapa tästä. Pennun alkaessa leipoa emon vatsaa, alkaen samalla kuolata, on yleensä ollut lupaus kohta tulevasta ihanasta maitoateriasta. Voi siis olla, että aikuisilla kissoilla, joilla on tämmöinen opittu tapa, kuolaavat kun kokevat olonsa turvalliseksi ja todella rentoutuneeksi.

Kissat voivat kuolata myös muista syistä! Kuten.... 

Hammassairaus
Myrkyllisen aineen nieleminen 
Hengitysinfektiot
Hampaiden vinoutuminen
Epämiellyttävä maku (makea?)
Stressi ja hermostuminen
Vieras esine suussa (tai kasvain)
Pahoinvointi

Jos kissasi kuolaa usein ilman sen kummempaa syytä, on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen!Hermostuessaan kissa lipoo huuliaan.Samoin juuri
syötyään. Jatkuva stressi aiheuttaa myös kuolaamista.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin