Kissatarinoita: Oona

Blogiini pääsevät nyt muidenkin kissat omine tarinoineen. Jos haluat kertoa kissasi tarinan, laita minulle viestiä, niin lisään jutun tänne muiden kissaihmisten luettavaksi. Ensimmäisenä esille pääsee koulukaverini kissa, Oona.                                                                  


OONA   Muistan, kun 2012 lukion uskonnontunnilla näpyttelin ystävälleni, kuinka olin jo pitkään halunnut kissanpennun jolla olisi kilpikonnaväritys. Ystäväni vastasi, että sattuu tietämään pennun jolla on kyseinen väritys ja joka olisi vapaana kun kukaan ei sitä huolinut ja oli kiire saada sille koti, vaikka pennulla oli ikää vasta 8 viikkoa. Asuin tuolloin vielä kotona eikä meille voinut ottaa kissaa kahden erittäin vahvan metsästysvietin omaavan koiran takia, mutta silti enempiä miettimättä vastasin, että haen pennun heti samana päivänä ettei sitä lopetettaisi. Kysyinkin silloiselta poikaystävältäni, saisiko pentu asua sen aikaa heillä kunnes saan oman asunnon. Aluksi hänen vanhempansa empivät, mutta koska kyse oli vain pienestä ajanjaksosta, he suostuivat. Ja vain pari kuukautta myöhemmin muutimme pennun kanssa omaan asuntoon. 
    Kun menimme samana päivänä hakemaan pentua, vastassamme oli arka, erittäin pienikokoinen pentu. Nostin pennun hellästi syliini ja se oli rakkautta heti ensisilmäyksellä.
 ~ En vieläkään tiedä, mistä se nimi tuli, mutta kun katsoin tuota tyttökisua, nimi oli heti selvä. Oona. ~

  


   Alku Oonan kanssa oli raskas ja hankala ja vaati kärsivällisyyttä. Minun piti opettaa Oona itse sisäsiistiksi, Oona sairasti ihan pienenä silmätulehdusta ja sai korvapunkinkin ja huolehdin siitä alusta alkaen itse kuten lemmikin omistajan kuuluukin. Vastuu kissasta jännitti sen ollessa ensimmäinen lemmikkini, mutta se oli kuin äidinvaisto joka auttoi huolehtimaan Onskista ja kaikki lähti sujumaan hyvin.
   Oona on omalaatuisin kissa, mitä oon koskaan tavannut. Se juo vettä kastaen ensin tassunsa vesikippoon ja lipoen veden siitä, sen häntä on erikoisen lyhyt ja Oona rakastaa jahdata sitä, Oonan kehräys kuulostaa rikkinäiseltä moottorilta eikä Oona osaa leipoa. Onski rakastaa juustonaksuja, makkaraa ja porkkanalettuja ja Oona tulee aina öisin joko pään viereen tai jalkoihin nukkumaan. Oona rakastaa keltaista hiirileluaan, pompuloita ja naruja. Roskat on myös parhaita leluja ikinä.
   Vaikka Oona ei oo mikään intohimoinen sylikissa, se on erittäin ihmisrakas. Ainoana poikkeuksena lapset, joita se pelkää metelin vuoksi. Mutta Oona tulee puskemaan heti vieraitakin ihmisiä, tykkää olla rapsutettavana ja nauttii huomiosta. Oonan lempipuuhia on myös katsella parvekkeelta ja keittiön ikkunalaudalta maailman menoa. Se ei siedä muita eläimiä minkä vuoksi tämä diiva onkin meidän ainoa kissa ja vaikka olisin ollut vain kaupassa, alkaa hirveä huutokonsertti ja jaloissa kiehnääminen kun tulen kotiin.  
    Onski rakastaa harjaamista ja antaa aina leikata kynnet niin nätisti. Se ei suostu liikkumaan valjaissa senttiäkään ja se vetää yöllä hirveää rallia ympäri asuntoa. Onskilla on ihana musta nenä ja suuret silmät. Onski on tunnettu myös nimillä Ponski, Herra Kissa, Pee, Bonbon, Pilem, Pontius Pilatus. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja tämä lapsi onkin mulle ja mun aviomiehelle maailman rakkain.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin