Ensikodin uusi asukas: Zara

  
   Zara, tai oikealta nimeltään Myy, tuli luokseni löytökissalasta 30.5. maanantaina. Tyttö oli haahuillut jo tovin ulkona ja päätynyt eräälle karavaanialueelle, josta ihmiset saivat tämän kiinni ja kissa matkusti Sinnaan. Alkuun Zara olikin hieman ujo ja pysytteli sängyn alla, mutta ruoka ja rapsutukset saivat sen vihdoin rohkaistumaan ja tyttö tulikin pian kiehnäämään jalkoihin.
   Luonteeltaan Zara on kiltti ja kovin ihmisrakas. Se tykkää vallan mielettömästi antaa pusuja ja onkin euforioissaan vähän isompikin kuolajaakko. Se ei menoa haittaa vaan pusujahan annetaan ja sänkyyn tullaan kiehnäämään vaikka väkisin!

(kuva:Sirkku Laine)
Zara löytökissalassa.

   Jo alkuun pistin merkille, että Zarasta lähti kauheasti karvaa ja tämän turkki hilseili runsaasti. Mustilla kissoilla tämä on vielä erityisen helppo huomata, sillä valkoinen hilsehän erottuu mustaa karvaa vasten aikas hyvin. Syitä turkin kunnolle voi olla monia, mutta veikkaisin silti vahvasti huonolaatuista ruokaa (entisellä omistajalla ja ulkona ollessaan). Siispä annoin tytölle vitamiineja ja harjoiteltiin paljon, paljon, paljon kampaamista, Zara on myös laihanpuoleinen. Se ei ole ihan mikään riuku, mutta selkärangan pystyy helposti tuntemaan sekä lonkkaluut tuntuvat selvästi. Raaka jauheliha tekee kauppansa sekä kermaviili ja pussiruuat. Kunnollinen kuivamuona myös antaa kissan hampaille työtä ja siitäkin saa tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita.

Zara saa paljon ruokaa ja rakkautta ensikodissa ja jahka aikaa kuluu, laitan myös tämän tyttösen kissapörssiin etsimään uutta kotia. Kirjoittelen Zarasta lisää myöhemmin :)

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin