Kuulumisia ensikodista: Ulkoilu

   Kevät on kirjaimellisesti tullut ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Mikäs sen mukavempaa, kuin heittää valjaat (ja panta!) niskaan ja ulos! Yleensä vien Zahiria ulos, kun lumet alkavat sulaa ja ei ole enää niin kuraista. Toki kissaa voi ulkoiluttaa talvellakin, jos toinen vain suostuu. Meillä alkukevääseen tutustutaan ensin parvekkeelta.

   Zahirin ulkoilu alkaa aina varovasti, ulkoilmaa haistellen. Kaikki liike ympäristössä pelottaa ja samalla kiinnostaa. Yleensä pitkän ulkoilutauon jälkeen me aloittelemmekin ihan vaan takapihalla liikkumista. Liikenteen sekaan kaduille ei kannata lähteä, ennen kuin on varma, ettei kissa säiky autoja, koiria tai polkypyöriä. Jos kissa pelästyy vaikkapa autoa, se yleensä alkaa pyristelemään ja silloin helposti joko omistajan ote irtoaa hihnasta tai kissa onnistuu pyristelemään irti valjaista.


Kannattaa myös hankkia todella ne valjaat, eikä kuljettaa kissaa pannasta!

   Hyviä asioita muistaa kissan ulkoilussa on esimerkiksi laittaa kissalle aina ulos mentäessä panta. Ei hihnaa varten, vaan yhteystietoja. Jos kissa onnistuukin karkaamaan valjaista, sillä on panta missä ovat sinun yhteystietosi. Ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota kissoihin, joilla on panta, kuin ilman sitä liikkuvia. Panta on yleensä merkki, ettei kissa ole hylätty, mutta siitä ei ole mitään hyötyä, jos siellä ei ole omistajan yhteystietoja!

Itse olen jo nähnyt monta omistajaa, jotka ovat ulkoilleet kissansa kanssa. Turvallinen ulkoilu on kissasta aina mukavaa. Kaikki eivät valjaisiin valitettavasti totu, mutta silloin voi antaa kissojen katsella joko lasitetulta/verkotetulta parvekkeelta, sisällä ikkunalaudalta tai vaikkapa rakentaa kissatarhan ulos. Turvallisuus ennen kaikkea :) !Zahir on jo tottunut valjaissa ulkoiluun ja sen kanssa voi
tehdä lenkkejä muuallakin kuin omassa pihassa. Kissan
täytyy kumminkin tottua autoihin ja muuhun liikenteeseen
ennen kuin sen kanssa voi lähteä pihan ulkopuolelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin