Talvi tulee!

    Niin kuin näkyy, blogin ulkoasua on muutettu jouluisemmaksi (IIIISO kiitos siitä kuuluu Paulille), sillä näin marraskuun loppua kohden alkaa lähestyä myös kaikki eläinaiheiset tapahtumatkin. Joulukuussa on esimerkiksi Joulukulkue, jota vietetään ainakin parissa Akaan kunnassa, jos ei jo muuallakin. Tässä kuussa Valkeakosken eläinsuojeluyhdistys myös rantautuu tavalliseen tapaan Koskikaran joulutapahtumaan 22.11 lauantaina. Siitäkin tulee vielä juttua myöhemmin.

   Halusin myös tehdä tällaisen pienen jutun blogiini, koskien neuleita. Kyllä, tarkoitan niitä lämpimiä ja pehmoisia pitkähihaisia, mitä saa ostettua monessa eri värissä. Itse ainakin suosin talvena erilaisia neuleita ja villasukkia. Kissani eivät tosin vielä ole sukkia tarvinneet, mutta neuleita kyllä.
   Itse en siis mitenkään tykkää pukea kissojani erilaisiin hörhelömekkoihin tai koruihin, sillä minusta se on pelkkää eläinrääkkäystä, mutta kylmillä ilmoilla kissakaan ei pärjää kauaa ulkona pelkän turkkinsa avulla (mikäli vaatimalla vaatii yhä ulkoilua).
   Koirille on erilaisia kuravaatteita, 'takkeja' ja jopa pakkasta suojaamaan tarkoitettuja tossuja. Tällaiset vaatteet ovat mielestäni aina olleet tarpeellisia, sillä ainakin joillakin koirilla eivät jalat kestä pakkasta ollenkaan. On sitten eri asia, suostuuko koira tossuja pitämään. 
   Käyn oman kissani Zahirin kanssa keväästä alkaen säännöllisesti ulkona. Mitä pidemmälle syksyyn mennään, sitä kylmemmäksi ilmat käyvät. Hirveillä pakkasilla Zahir ei ulkona viihdy, mutta pieni pakkanen ja ensilumi on aina kokemus, joka vuosi. Muutama vuotta sitten, kun oli jo kylmä syksy ja Zahir vaati päästä ulos, vain kääntyäkseen ulko-ovella takaisin. Ostin sille sitten pienen vaaleanpunaisen 'takin'. Takki oli alkujaan tarkoitettu pienelle koiralle, mutta se oli pehmeä ja lämmin. 

  Zahir aluksi ihmetteli uutta kuosiaan, mutta alkoi sitten viihtyä ulkona jo pitempiä aikoja, kun ei tarvinnut palella.

  Ja tokihan ohikulkijoiden ihastukset nostivat prinsessan itsetunnon pilviin. Nykyään käymme ulkona silloin tällöin, kun ei sada (neule ei pidä vettä). Siellä juostaan helposti 35 minuutista tuntiin. Lumikaan ei haittaa menoa.

   Tänä vuonna sisareni Maija neuloi Zahirille oman neuleen. Se on paljon istuvampi kuin edellinen ja siinä on hieman pidemmät hihat etutassuille. Tämä blogikirjoitus on myös osaksi kiitos siskoni kädentaidoille! Jatkoa odotellessa :)

Netistä löytyy paljon sivuja, mistä voit joko tilata kissallesi lämpimän neuleen tai ohjeet kutoa itse!
http://www.vangora.net/mikke/pukeutuminen.htm
http://elisanelamaajatuunauksia.blogspot.fi/2014/01/ohje-ja-kuvat-villapaita-kissalle.html
http://www.fifietfido.fi/neule-musta-p-917.html
http://www.kattipuoti.com/?neuleet,56

Oltiin menossa ulos, mutta pitihän sitä ennen ottaa kuva
Maijan tekemästä uudesta neuleesta Zahirille.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin