Kissan käsittely

Olen muutaman kerran saanut kysymyksiä siitä, että mikä kissaa vaivaa kun se käy käden tai jalkojen kimppuun. Monet ihmiset pitävät kissoja myös agressiivisina lemmikkeinä, jotka mielellään hetken silittelyn jälkeen raapaisevat/purevat ihmistä. Kissoja on kuitenkin luonteeltaan yhtä monta erilaista, kuin meitä ihmisiäkin. Mutta jos et osaa kissaa silittää oikein, ei se ole ihme jos saat tassusta, oli kissa itse kiltti tai ilkeä.

Ensinnäkin kissoista on hyvä tietää seuraavat asiat:

1) Miten lähestyä kissaa

- Laskeudu kissan tasolle, älä lähesty sitä ylhäältä päin.

- Sen sijaan että tuijottaisit sitä ja sen liikkeitä, räpyttele silmiä ja rentouta kasvonlihakset. Joskus räpyttelyjen välissä on hyvä hieman nyökätä rennosti päätään. Tämä viestii kissalle, ettet ole aikeissa hyökätä, vaan olet pikemminkin utelias.

- Kun lähestyt kissaa, ojenna yksi sormi sen haisteltavaksi ja odota, että kissa on haistellut sinua ja puskee sormea. Sormesi on kuin nenäsi, josta kissa saa ominaishajusi.

2) Miten silitän kissaa

- Kissa ei ole koira, eli ei kannata tarttua sen poskiin ja silitellä päätä, pörröttäen turkkia, niin kuin koirien kanssa monesti tehdään. Kissan herkimmät alueet ovat sen

LEUKA
KORVIENPÄÄT
POSKET

Kun hierot kissan korvienpäitä hellästi, pyörivien liikkein, se tuntuu kissasta mukavalta ja lievittää tutkitusti stressiä. Kun kissa on haistelun jälkeen puskenut sormeasi, voit liuttaa sen leuan alle ja rapsuttaa täältä. Kissa varmasti nauttii.

"Samalla tavalla kuin koiratkin, kissa viestittää hännällään, mitä mieltä se on jostakin. Koirat ovat iloisia heiluttaessaan häntäänsä, kun taas kissaa ns. ärsyttää jokin. Jos huomaat kissan heiluttavan häntäänsä tai naputtavan sillä, kun silität sitä: Teet jotain väärin."(kuva:Google)
3) Kun kissa kellahtaa selälleen

Ja paljastaa vatsansa, ÄLÄ syöksy rapsuttelemaan vatsaa. Kissat tekevät näin yleensä vain silloin, kun luottavat sinuun. Silloin kissa nimittäin on kaikista haavoittuvimmassa asennossa, josta sen on vaikea äkkiä päästä pakoon, jos tilanne siltä näyttää. Voit varovasti koittaa siirtää kätesi vatsan päälle ja silittää, mutta jos kissa näyttää elkeitä, ettei pidä tästä, älä jatka.

Vaikka tämä vaikuttaa itsestään selvältä asialta, moni ei tiedä, miten kissaa käsitellä. Kissa ei siis tahallaan raavi tai pure sinua, vaan todennäköisesti se ei pidä tavasta jolla sitä lähestyt.

Kissat nauttivat päivittäisistä huomionosoituksista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin