Kissan ulkoiluttaminen

Tänään oli nätti päivä täällä Valkeakoskella ja päätettiin Zahirin kanssa lähteä vähän ulkoilemaan. Käveleminen osottautui vähän hitaamman puoleiseksi puuhaksi nyt kun ulkona kasvaa jo tuoretta ruohoa, jota piti haistella ja maistella vähän väliä. Ulkoileminen on kuitenkin Zahirin mielipuuhaa ja sitä täytyy päästä toteuttamaan ainakin 3-4 kertaa viikossa. Kiireellä kisut viihtyvät parvekkeellakin, mutta ruoholla temmeltäminen ja ötököiden jahtaaminen on ihan oma juttunsa.

Jos oma kissasi nauttii ulkoilusta, varmistathan, ettei se tee sitä valvomatta. Näin kesällä kissat nauttivat ulkoilusta ja naaraat tulevat kiimaan. Poikakissat vaeltavat pitkiäkin matkoja ja pian syntyy surullisen kuuluisia vahinkopentueita. Kissan tulisi aina ulkoilla valjaissa ja/tai ainakin omistajan jatkuvan valvovan silmän alla.

Jos haluat ulkoilla kissasi kanssa valjaiden avulla, koita totuttaa kissa jo pennusta asti valjaisiin. Toinen tapa on laittaa kissalle valjaat aina silloin tällöin sisällä päälle ja antaa olla hetken. Toistamalla tätä olen onnistunut totuttamaan muutamia ulkokissoja valjaisiin. Kaikki eivät siihen kuitenkaan totu, joten älä yritä väkisin. Sisäkissat nauttivat myös turvallisen parvekkeen avulla ulkoilmasta.

Varmista kuitenkin aina, että valjaat ovat sopivat kissallesi. Kissa on todella notkea ja mahtuu keplottelemaan itsensä pienistäkin raoista vapaaksi, joten valjaiden tulee olla sopivan tiukat eikä liian isot. Käytä kuitenkin aina kissoille tarkoitettuja valjaita!

Hyviä ulkoilu hetkiä!
'Mummun' piha on yksi Zahirin lempipaikkoja.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin