Kevättä rinnassa

Lumet alkavat sulaa ja pääsiäinen lähestyy. Se tarkoittaa kissoillakin yleensä yhtä asiaa: Tyttökissat tulevat kiimaan ja vahinkopentueita syntyy ulos. Tämä on kesän lisäksi yhdistyksellä hyvin kiireistä aikaa. NYT JOS KOSKAAN ON AIKA VIEDÄ KISSA LEIKKAUKSEEN.

Tyttökissat tulevat yleensä ensimmäisen kerran kiimaan n. kuuden kuukauden ikäisenä. Kiima kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Oireet ovat hyvin selvät: Kissa kiehnää enemmän, hankaa itseään huonekaluihin, maukuu ja tarjoaa takapuoltaan. Rasittavin vaiva taitaa silti olla jatkuvan ulvomisen lisäksi merkkailu. Kissasi voi saada useamman pentueen kesän/syksyn aikana.

Tästä syystä moni kissanomistaja heittää kissansa ulos lopullisesti tai päättää antaa kissansa ulkoilla säännöllisesti yksin (HUOM! Järjestyslaki!). Ja kun kissa, tyttö tai poika, ulkoilee yksin, vahinkopentue on taattu. Tätä kaikkea vaikeuttaa, että tyttökissat saattavat synnyttää pihalle talojen alle tai halkopinojen alle. Ykskaks naapuri huomaakin, kuinka pienet kämmenen kokoiset karvapallot mönkivät ulos emonsa perässä. Tai pahimmassa tapauksessa supikoira löytää pennut ja tappaa ne.

Sisäkissatkin tulisi leikata, sillä tuskin kukaan haluaa pestä jatkuvaa merkkailua ja kuunnella ulvontaa, joka voi kestää viikkoja.

(kuva:Google)

Tyttökissa voi saada useita pentueita kesän ja syksyn aikana.
Kissasi leikkauttaminen ei vähennä sen rakkautta sinua tai toista
kissaasi kohtaan.


"Leikatut kissat tulevat myös paremmin toimeen keskenään."

Joskus myös käy niin, että jos kissasi on ehtinyt ensimmäisen kiiman jo kokea, ei leikkauskaan poista enää merkkailua. Harvoin näin kuitenkaan käy. Väliaikaisia keinoja estää raskaus ovat mm. Kissojen ehkäisypillerit. Yksi pilleri viikossa takaa sen, ettei kissasi voi saada pentuja, vaikka komea kolli kävelisikin vastaan. Tämä ei kuitenkaan kannata pitemmän päälle, sillä yksikin unohtunut pilleri ja sinulla on oman kissasi lisäksi hoidettavana pian monta pientä pentua. 

(kuva:google)
Kissan kiima ei ole mukavaa niin ihmiselle, kuin kissalle itsellekään.
Joten nyt viekää ihmiset kissanne leikattavaksi, ennen kuin vahinko tapahtuu. Helpottaa meidän yhdistyksen ihmisten hommiakin kummasti :)

Bilbo kävi leikkauksessa 6kk ikäisenä. Tässä nukutaan pökkeröä
oloa pois mamman sylissä.

Kommentit

  1. Kivan keväinen ulkoasu, joskin ehkä hiukan liiankin värikäs. (ainakin omille iäkkäille silmille). Hyvää kevään alkua kissuuksille! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset :) Ulkoasu tosiaan aika kirkas, mutta antanette anteeksi aloittelijalle :) Hyvää kevättä sinnekin.
    M.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin