Uudet maisemat, uusi koti

Ensikotina aina vaikeinta on luovuttaa tutuksi ja rakkaaksi tullut kissa uuteen kotiin. Edellisenä päivänä ennen lähtöä itkua väännetään ja nukutaan yhdessä. Jos kissa on ennen tullut hylätyksi, mikä takaa ettei niin käy nytkin? Me ensikodit saamme päättää minne asukkimme annamme. Tiukat säännöt jokaisella meistä, mutta ei meistä kukaan täysin natsi ole.

Itse päätän sen mukaan, mitä kissa mielestäni milloinkin tarvitsee. Täysin päätöntä on antaa esimerkiksi hyvin arka kissa suureen lapsiperheeseen tai koiran kanssa saman katon alle. Poikkeuksiakin kyllä on. Meidän täytyy kuitenkin varmistaa, että kissa pääsee kotiin, jossa se saa olla loppuun saakka ja mikä tärkeintä: Onnellinen.

Yleensä haastattelemme uudet kotiehdokkaat ja pyydämme vielä käymäänkin ennen uuteen kotiin lähtöä. Siinä viimeistään osaa sanoa, onko tuleva koti varmasti se paras vaihtoehto. Itse olen välillä tykännyt, että jos minulle tulee sisarukset, ne myös jatkavat yhdessä uuteen kotiin. Jotkut kissat taas vaativat, ettei toista kissaa oteta ollenkaan. Koskaan.

On mukavaa, kun uusi koti muistaa esimerkiksi jouluna tai uutena vuotena kortilla, tai muuten vain tekstiviestillä ja sähköpostilla. Silloin tietää 110% varmuudella, että nyt pääsi lapsonen oikeaan kotiinsa.

Vaikeaa tämä ajoittain on, mutta itselleen täytyy pysyä lujana. En voi pelastaa kaikkia maailman kissoja, saatika majoittaa niitä saman katon alle. Siksi tämä toiminta on lähellä sydäntä. Autetaan apua tarvitsevaa.

Bilbo ja Vieno yhdessä kahvinkeittimen (ja leivänpaahtimen) takana.

Mamman sylissä:
Kesällä, kun Sekhmet & Bastet olivat vielä pikkuisia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin