Kissan rokottaminen

Minulta usein kysytään, täytyykö kissa aina viedä rokotettavaksi. Ja aina vastaan siihen samalla tavalla, eli: Kyllä, olisi hyvä käyttää kissa rokotuksessa säännöllisin väliajoin, MUTTA se ei ole välttämätöntä, riippuen kissan asuinpaikasta ja tilanteesta.

Minun kissani Zahir on rokotettu kaksi kertaa (Zahir on nyt 4v.) Sisäkissaa ei mielestäni tarvitse viedä rokotukseen kuin kerran tai kaksi, ellei sille aiota hankkia uutta kissakaveria tai jos sen kissakaveri käy ulkona. Ulkoilevalle kissalle taas suosittelen säännöllistä rokottamista 1-3 vuoden välein.

Kissan rokotukset aloitetaan kissan ollessa 12 viikon ikäinen. Kissan rokotus uusitaan (tehoste) 4 viikon kuluttua (16 vko ikäisenä). Toisen tehosterokotuksen kissa saa vuoden ikäisenä.

Yleiset rokotteet ovat kissarutto, kissanuha ja rabies. Rokotustarve vaihtelee tartuntapaineen mukaan. 

Kuten mainitsin, ensikotina minulle tulee useita kissoja eri paikoista, joten oma kissani täytyy rokottaa säännöllisin väliajoin. Yksinäinen sisäkissa ei kuitenkaan tarvitse säännöllistä rokotusaikataulua, mutta olisi hyvä rokottaa silloin tällöin. Ulkoileva kissa useammin. 

Kun käytät kissasi rokotuksessa, se saa rokotuskortin, josta eläinlääkäri näkee edelliset rokotukset ja niiden päivämäärät. Kortti olisi hyvä ottaa mukaan silloinkin, jos lääkäriin tulee muuta asiaa.kuva: google

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin