Faktoja!

Ja nyt niihin virallisiin asioihin, eli järjestyslakiin ja eläinsuojelulakiin. Nämä siis löytyvät ihan netistäkin etsimällä, esimerkiksi täältä: http://www.finlex.fi

Järjestyslaki


Siellä sanotaan, että MIKÄ koskee koiraa, KOSKEE MYÖS KISSAA!Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:
1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;
2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua;
Eli kissa ei saa kulkea ilman välitöntä valvontaa taajama-alueella, sitä tämä laki tässä nyt lähinnä tarkoittaa. Parastahan olisi, kun kissa saisi ulkoilla valjaissa tai sille oikein tehdyssä tarhauksessa. Näin vältytään naapuririidoilta, kissan katoamisilta ja mikä pahinta - kissan jatkuvasta vaarasta joutua auton alle.
Eläinsuojelulaki
(Tärkeimmät! Sivustolta löydät kaikki kohdat)

5 §
Eläinten hoito
Hoidossa olevaa eläintä ei saa jättää hoidotta tai hylätä. Eläimen on saatava riittävästi sille sopivaa ravintoa, juotavaa ja muuta sen tarvitsemaa hoitoa. Eläimen sairastuessa sen on saatava asianmukaista hoitoa. Eläimen hyvinvointi ja olosuhteet on tarkistettava riittävän usein.
6 §
Eläinten kohtelu
Eläimen liiallinen rasittaminen ja kohtuuttoman ankara kurissa pitäminen ja kouluttaminen sekä liian kovakourainen käsittely on kielletty. Eläimen sitominen tarpeetonta kärsimystä tuottavalla tavalla on kielletty. Eläimen on annettava levätä kunnolla ja lisäksi sen on saatava liikkua.
Jälkimmäinen saattoi ja TOIV. oli suurimmalle osalle lukijoista itsestäänselvyys. Kannattaa lukea myös tekstini Kissa karkuteillä - siinä kerrotaan myös kuntien velvollisuuksista löytökissalaan -ja kissoihin.
Kaikessa, mistä eläinsuojelulaissa puhutaan eläimestä, koskee soveltuvin osin MYÖSKIN KISSAA!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissan kuolaaminen

Erikoisempia sairauksia - Hyperestesia

Kuukauden rotukissa: Munchkin